Muutto-ohjeita!

Haluamme hoitaa muuttonne mahdollisimman mutkattomasti ja huolehtia siitä että irtaimistonne muuttaa paikasta toiseen vahingoittumatta matkan varrella. Pyydämmekin muuttajia kiinnittämään huomiota seuraaviin seikkoihin: 

  • asianmukainen pakkaaminen
  • muuttokohteiden suojaaminen muuton ajaksi
  • riittävä määrä muuttolaatikoita, esim. 1-2 h+k: n. 20-40 muuttolaatikkoa; 3-4 h+k: n. 40-60
  • lisämuuttovakuutus
  • esteetön pysäköinti- ja lastaustila muuttoautolle

1)    PAKKAAMINEN

Irtain tavara pakataan muutto- tai pahvilaatikoihin. Vältä pieniä pussukoita, pakkaa ensisijaisesti pinottavaan muuttolaatikkoon tai suljettavaan pahvilaatikkoon. Älä pakkaa muuttolaatikkoa liian täyteen, vaan huolehdi siitä että laatikot voi pinota autossa. Muutto- ja pahvilaatikoita on saatavilla Kuljetus Petruleum Oy:ltä!

Herkästi rikkoontuvat tavarat kuten peilit, taulut, astiat, koriste-esineet kannattaa kääriä esimerkiksi ilmakuplamuoviin tai vaihtoehtoisesti sanomalehtipaperiin ennen varsinaista pakkaamista tai laatikkoon laittamista. On hyvä merkitä tällaiset pakkaukset myös ”VAROVASTI” tai ”SÄRKYVÄÄ” merkinnällä!

Kattovalaisimet voi ”pussittaa” ilmakuplamuoviin, jollei valaisin mahdu laatikkoon tai on hankala pakata.

Talviaikana huonekasvit kannattaa kääriä reilusti sanomalehtipaperiin pahvilaatikossa, ja peittää matkanteon ajaksi, jos kasvit kulkevat muuttoautossa. Älä kastele kasveja juuri ennen kuljetusta. Huomaa, että Kuljetus Petruleum Oy ei vastaa kasvien mahdollisesta paleltumisesta!

Peitot, tyynyt, pehmolelut tms. pakataan muovisäkkeihin. Vaatteet voidaan myös pakata muovisäkkeihin.

Sähkölaitteiden kuljetukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Pesukoneen rumpu tulee kiinnittää ennen kuljetusta ko. laitteen käyttö-ohjeiden mukaisesti. Huomaa myös, että esimerkiksi tietokoneet ja kaiuttimet ovat herkkiä rikkoutumaan kuljetettaessa!

Kuljetus Petruleum Oy:llä on suojamuovia suurten tavaroiden (sohvat, lipastot) suojaamiseksi muuton aikana. Muista tyhjentää lipastot, hyllyt tms. ennen huonekalun siirtoa!

2)    MERKITSEMINEN

Helpottaaksesi tavaroiden pakkaamista autoon ja eritoten purkamista määränpäässä, merkitse pakkauksiin ja laatikoihin sen sisältö ja ”osoite”.

Merkitseminen auttaa paitsi Sinua purkaessasi pakkauksia, myös muuttomiehiä niin että he voivat suoraan viedä laatikot oikeisiin huoneisiin. Merkitse esimerkiksi seuraavasti: ”KEITTIÖ”, ”VARASTOON!”, ”MH”, ”MH, yläkerta”, ”KYLPYHUONE” jne.

3)    VAHINGOT 

Kuljetus Petruleum Oy kuljettaa tavarasi kaikella mahdollisella varovaisuudella! Jos irtaimistoasi muuton aikana kuitenkin rikkoontuu tai vahingoittuu, käänny ensin oman vakuutusyhtiösi puoleen.

Asiakkaan on tehtävä kirjallinen reklamaatio Kuljetus Petruleum Oy:lle seitsemän (7) päivän kuluessa muutosta. Tämän ajanjakson jälkeen Kuljetus Petruleum Oy on vastuusta vapaa.

Huomaathan, että muutettavat tai kuljetettavat tavarat tulee pakata asianmukaisesti. Jos näin ei ole menetelty, vahingot eivät kuulu korvauksen piiriin. Asianmukaisen pakkaamisen ohjeet tarkoittavat Kuljetus Petruleum Oy:n antamien ohjeiden (yllä) mukaan pakkaamista.

Asianmukainen pakkaaminen on aina asiakkaan vastuulla ellei toisin ole sovittu!

Samoin on huomattava, että muuttokohteissa lattioiden, kulmien tai vastaavien pintojen suojaaminen on myös aina asiakkaan vastuulla.

Tapahtunut vahinko on aina yksilöitävä Kuljetus Petruleum Oy:n ja asiakkaan kesken. Jos vahinkoa ei voida yksilöidä, se ei ole korvauksen piirissä.

Mahdollisessa korvaustilanteessa tai jos otetaan erillinen lisämuuttovakuutus, lasketaan tavaroiden arvo ns. päivän arvon mukaan. Jos irtaimistoon kuuluu yksikköarvoltaan yli 2000 euron arvoisia esineitä, ne tulee vakuuttaa erikseen.

Kuljetus Petruleum Oy:n korvausvastuu siirrettävälle irtaimistolle aiheutuneista vahingoista perustuu lakisääteiseen tiekuljetusvakuutukseen (20 eur/kg). 

KAIKISSA MUUTTOON LIITTYVISSÄ KYSYMYKSISSÄ voitte kääntyä Kuljetus Petruleum Oy:n puoleen. Neuvomme ja autamme sinua mielellämme tehdäksemme muuttonne mahdollisimman vaivattomaksi!